Enthousiast worden en blijven over een technisch beroep

Voor én met technische ondernemers in de regio geeft de Vrienden van de Techniek de missie ‘een succesvol bedrijfsleven door inspirerend onderwijs’ vorm. Door de bijdrage van de deelnemende bedrijven en instellingen kan de stichting activiteiten realiseren die passen bij deze missie.

Enthousiast maken voor techniek

Kinderen op de basisschool moeten al nadenken over hun toekomstige beroep en maken hun keuze voor een bijpassende opleiding. De Vrienden van de Techniek wil graag dat zij enthousiast worden over een beroep in de technische branche. Voor groepen 7 en 8 van de basisscholen in IJsselstein is een Technobox ontwikkeld met allerlei technische uitdagingen. Deze is te gebruiken tijdens de lesuren Techniek. Jaarlijks organiseert de stichting op het Cals College in IJsselstein de Dag van de Techniek. Bedrijven jongeren laten die dag ervaren hoe leuk en divers een technisch beroep kan zijn. Een doe-dag voor de jeugd en hun (groot)ouders.

Enthousiast houden voor techniek

Voor de leerlingen VMBO-Techniek van het Cals College in IJsselstein zorgt de stichting voor leerzame stages bij bedrijven in de regio en inspirerende projecten. Deze projecten hebben vaak ook een maatschappelijk doel. Onder begeleiding van ervaren (gepensioneerde) vrijwilligers mogen de VMBO ’ers zelf alle handelingen uitvoeren. Leerzame stages en inspirerende projecten: zo blijven de leerlingen enthousiast over hun technische opleiding en toekomstige vervolgopleiding en baan in de technische branche.

Aanmelden als vriend Meer weten

Enthousiast worden

 

Enthousiast blijven