Vrienden van de techniek
Headerafbeelding
 
Samen staan we sterk
Techniek blijft onze toekomst

We zijn in de ban van het coronavirus. Bijna alle branches hebben dagelijks enorme (economische) uitdagingen het hoofd te bieden. Ook de technische sector en het onderwijs moeten die uitdaging aan. Ongetwijfeld komt u als ondernemer ook voor lastige keuzes te staan.

Om u als "Vriend van de Techniek" een hart onder de riem te steken en als stichting ook mee te denken, gieten we dit jaar de jaarlijkse financiƫle bijdrage eenmalig in een keuzevorm. De Dag van de Techniek komt in 2020 te vervallen en we kunnen onze kosten dan ook wat beperken.

We hebben uw hulp echter wel heel hard nodig bij het realiseren van het Sterk Techniek Onderwijs in onze regio. Een prachtige uitdaging die we voor Covid-19 al met elkaar zijn aangegaan.

Meedenken over het nieuwe onderwijs, een gastles geven bij een basisschool of het Cals, leerlingen die een bedrijfsbezoek mogen brengen of stage mogen lopen, een deel praktijkles krijgen op een bedrijf etc. Eigenlijk teveel om op te noemen.

In plaats van de financiƫle bijdrage, zou u dus een bijdrage in natura kunnen doen.

Stuur gerust een e-mail om in contact te komen met onze voorzitter Marieke Stigter om hierover van gedachte te wisselen m.stigter@stigho.nl.
Uiteraard mag een belletje of een Whatsappje ook (06-51363415).

Samen staan we sterk om door de corona crisis heen te komen, elkaar te steunen, bemoedigen en toch ook de blik op onze gezamenlijke toekomst te houden. Een toekomst waarin Techniek en nieuwe instroom van leerlingen heel belangrijk zijn.
 
4-1.jpg
 
Dag van Techniek

De Dag van de Techniek op 13 juni 2020 hebben we helaas moeten cancellen. Voor 2021 hebben we het plan om weer een leuke doe-dag voor de jeugd en hun familie te organiseren. Wilt u deelnemen, laat het ons dan alvast weten.
 
 
Doorvertaling naar bedrijfsleven
Denkt u mee?

We zoeken mensen die het leuk vinden om mee te denken over de vertaling van het curriculum van het voortgezet onderwijs in PIE, BWI, M&T en Mavo-tech naar het technisch bedrijfsleven.

Eigenlijk zoals dat in het MBO ook gebeurt, namelijk dat leerlingen een vak voor een deel in de praktijk leren. Het doel is om 20% van het onderwijs plaats te laten vinden bij een bedrijf waarbij de leerlingen ook echt doelgericht werken aan bepaalde doelen van het vak.

Het is dus meer dan alleen stagelopen.
 
 
Gastlessen en bedrijfsbezoeken
Denkt en doet u mee?

Ook zoeken we mensen uit het bedrijfsleven die mee willen denken over de opzet van gastlessen en bedrijfsbezoeken voor leerlingen van de basisschool.

Basisscholen geven sinds januari verplicht les in wetenschap en techniek. Dit curriculum is vertaald naar concrete lessen.

We zoeken mensen die het leuk vinden om een techniekles te geven op een basisschool of in de technohub in Woerden. Daarvoor willen we een training organiseren.
 
 
Hybride docent
Zoekt u mee?

Ook zoeken we mensen die mee willen denken over de inzet van de hybridedocent dus iemand die deels in het technisch bedrijfsleven werkt en deels in het onderwijs. Daarvoor moet een profiel gemaakt worden. Maar we zoeken ook bedrijven die medewerkers hebben die iets voor het onderwijs kunnen betekenen en die ze in het onderwijs kunnen detacheren.
 
 
Of een andere inbreng...
Laat het ons weten!

 
 
Vrienden van de techniek info@vriendenvandetechniek.nl
 
 
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik hier om u af te melden.