09-sep

Kick-off O&O-opdracht ‘Jongerenfeest de Rodenburg’

Woensdagochtend 8 september zijn wij voor de kick-off van de O&O opdracht ‘Jongerenfeest de Rodenburg’ met klas 4 Havo naar club de Rodenburg in Beesd gegaan.
Het Technasium is een onderwijsstroom in Nederland voor VWO en HAVO. Centraal in deze onderwijsvorm staat Onderzoek en Ontwerpen (O&O) waarbij leerlingen in teamverband projectmatig werken aan actuele bètatechnische opdrachten uit de praktijk.

Van opdrachtgever Janice Bronk kregen de leerlingen een rondleiding door de club en werd de opdracht verder toegelicht. De leerlingen kregen daarna de gelegenheid om vragen te stellen over de opdracht en het reilen en zeilen in de club. Met een hoop nieuwe informatie zijn we terug naar school gegaan en kunnen de leerlingen aan de slag met deze uitdagende opdracht.

De opdracht gaat over het ontwerpen van een jongerenfeest – leeftijd 12 tot 17 jaar – waarbij zij een ontwerp, een promotieplan, een draaiboek en kostenoverzicht moeten opleveren. Het beste plan wordt gepresenteerd aan de opdrachtgever en indien mogelijk uitgevoerd.

Het vervoer - naar en van de locatie - is gesponsord door de Vrienden van de Techniek IJsselstein.

Alex Duijzer, Technator Cals College IJsselstein.