ACTIVITEITEN

Enthousiast worden en blijven over een technisch beroep

Voor én met technische ondernemers in de regio geeft de Vrienden van de Techniek de missie ‘een succesvol bedrijfsleven door inspirerend onderwijs’ vorm. Door de bijdrage van de deelnemende bedrijven en instellingen kan de stichting activiteiten realiseren die passen bij deze missie.

Enthousiast maken voor techniek

Kinderen op de basisschool zullen al nadenken over hun toekomstige beroep en maken hun keuze voor een bijpassende opleiding. De rol van leerkrachten en ouders is daarbij heel belangrijk. In samenwerking met het Cals College organiseren wij voor groepen 7 en 8 van de basisscholen in de regio wekelijks workshops. Jaarlijks organiseert de stichting op het Cals College in IJsselstein de Dag van de Techniek. Bedrijven laten jongeren en hun familie die dag ervaren hoe leuk en divers een technisch beroep kan zijn. Een doe-dag voor de jeugd en hun (groot)ouders.


Enthousiast houden voor techniek

Voor de leerlingen van het Cals College in IJsselstein zorgt de stichting voor leerzame stages bij bedrijven in de regio en inspirerende bedrijfsbezoeken en gastlessen. Zo blijven de leerlingen enthousiast over hun technische opleiding,  toekomstige vervolgopleiding en baan in de technische branche.

AANMELDEN ALS VRIEND

ENTHOUSIAST WORDEN?

DAG VAN DE TECHNIEK

ENTHOUSIAST BLIJVEN!

GASTLESSEN EN BEZOEKEN
STAGES